Navigáció átugrása

Augusztus 17-étől új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Hatvan térségében

2024. július 29.

2024. augusztus 17-étől új menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok Hatvan vonzáskörzetében, Gyöngyös és Gyöngyöstarján térségében, valamint Budapest és Hatvan között.
A módosítás eredményeként a járatok könnyebben megjegyezhető, ütemes menetrend szerint közlekednek az alábbi útirányokon:

Az útvonalakra kattintva az érintett térség részletes leírásához lehet ugrani.

 

Bővül a közvetlen kapcsolatok és az eljutási lehetőségek száma, valamint Hatvanban és Gyöngyösön a főváros irányába kedvező vasúti csatlakozásokat is biztosítunk.

Utazásának megtervezéséhez javasoljuk, hogy használja az EMMA térképes menetrendi keresőt:
emma.mav.hu

A főbb változások a következők:

  • Hatvanból Budapestre a reggeli csúcsidőszakban 20-30-60 percenként, a nap többi részében kétóránként indulnak a gyorsjáratok. Ezen járatok egy része Pásztóról, Hortról vagy Gyöngyösről indul. Budapestről Hatvanba a délutáni csúcsidőszakban 30-60 percenként, a nap többi részében kétóránként indulnak a gyorsjáratok, melyek egy része Hatvanból Hortra, vagy Gyöngyösre közlekedik tovább. A gyorsjáratok számozása is változik: a buszok 414-es és 415-ös jelzéssel közlekednek.
  • Budapestről Ecséden át Gyöngyöspatára, illetve Csányba a továbbiakban hatvani átszállással óránként, vagy kétóránként lehet utazni.
  • A Hatvan és Budapest között Aszód és Gödöllő érintésével közlekedő egyes járatok menetrendje kismértékben változik, számos járat Aszódon és Gödöllőn több helyen is megáll.
  • Hatvan és Apc között (jellemzően Petőfibánya érintésével) munkanapokon napközben óránként, csúcsidőszakokban pedig ennél gyakrabban indulnak a járatok, míg hétvégén jellemzően kétóránként, szombaton délelőtt és vasárnap délután pedig óránként biztosított az utazási lehetőség. A járatok a hatvani vasútállomásig meghosszabbított útvonalon közlekednek, ezáltal kedvező átszállási lehetőséget kínálnak a Budapest felől érkező, vagy oda induló vonatokhoz. Munkanapokon hajnalban és kora délelőtt, valamint hétvégén délután és kora este bővül a közvetlen utazási lehetőségek száma.
  • Hatvanból Ecséden, Rózsaszentmártonon és Gyöngyöspatán át Gyöngyösre, jellemzően Gyöngyöstarján érintésével kétóránként indulnak autóbuszjáratok, melyek a hatvani és a gyöngyösi vasútállomásokon is kedvező ászállási lehetőségeket kínálnak a Budapest felől érkező, vagy oda induló vonatokhoz. A csak rövidebb szakaszokon közlekedő járatokkal együtt Hatvan és Ecséd között munkanapokon napközben óránként, csúcsidőszakokban akár félóránként biztosított az utazási lehetőség, míg Hatvan és Gyöngyöspata között csúcsidőszakokban óránként közlekednek a járatok. Ezáltal bővül a Hatvanból Szűcsibe és Rózsaszentmártonba biztosított utazási lehetőségek száma, ahogyan Ecséd és Gyöngyös között is a korábbinál jóval több közvetlen eljutási lehetőséget nyújtó járat közlekedik.
  • Az Apc és Gyöngyös között Rózsaszentmártonon át közlekedő járatok menetrendje kismértékben módosul. Az Ecséd felől érkező járatokkal együtt Rózsaszentmárton és Szűcsi településekről Gyöngyösre munkanapokon óránként, csúcsidőszakokban félóránként biztosított az utazási lehetőség. Gyöngyöspata és Gyöngyös között munkanapokon jellemzően félóránként indulnak a járatok. Gyöngyöstarjánból Gyöngyösre csúcsidőszakon kívül a Salgótarján, Pásztó, Apc, Rózsaszentmárton, vagy Hatvan felől érkező és a településre betérő járatok kínálnak eljutási lehetőséget. A Gyöngyösre közlekedő járatok egy része Gyöngyös, vasútállomásig meghosszabbított útvonalon közlekedik, ezáltal kedvező átszállási lehetőséget biztosít a Budapest felől érkező, vagy oda induló vonatokhoz.
  • Hatvan-Hort-Gyöngyös között munkanapokon napközben óránként, csúcsidőszakokban pedig legalább félóránként indulnak a járatok, melyek egy része Budapest, Eger vagy a visontai erőmű felé közlekedik tovább. A járatok Gyöngyösön Eger, Miskolc, Heves, Jászárokszállás és Salgótarján, illetve a Mátra felé kínálnak átszállási lehetőségeket. A reggeli és délutáni csúcsidőszakban egyes járatok Hatvanból Budapestre közlekednek tovább.
  • Hatvan és Csány között munkanapokon kétóránként, csúcsidőszakokban óránként közlekednek a járatok. Hatvanból késő este Csányon át Gyöngyösre új járat indul, a délelőtti időszakban pedig bővül a Gyöngyösre biztosított utazási lehetőségek száma.
  • A Hatvan-Boldog-Jászfényszaru-Pusztamonostor-Jászberény vonalon új ütemes menetrend kerül bevezetésre, melyben a munkanapokon óránként közlekedő autóbuszjáratok a hatvani vasútállomáson Budapest felé kedvező vasúti, Jászberényben pedig Jászapáti, Jászfelsőszentgyörgy, Szolnok, Nagykáta, Cegléd, Kecskemét és Jászfelsőszentgyörgy irányába kedvező autóbuszos átszállási lehetőségeket kínálnak. Jelentősen bővül a Boldogról Jászberénybe, illetve a Jászberényből, Pusztamonostorról és Jászfényszaruból Hatvanba biztosított utazási lehetőségek száma. Boldog és Hatvan, illetve Jászfényszaru és Jászberény között csúcsidőszakokban félóránként indulnak a járatok, és jelentősen bővül Jászfényszaru és Pusztamonostor települések hétvégi kiszolgálása is. A Jászberényből Hatvanba közlekedő járatok egy része Hatvan belvárosának érintésével Kerekharasztra közlekedik tovább.
  • Hatvan és Kerekharaszt között munkanapokon óránként-kétóránként, a reggeli csúcsidőszakban pedig félóránként közlekednek az Újhatvan településrészt is érintő járatok, melyek egy része Boldogon át Jászberénybe közlekedik tovább. A két település között az új menetrend szerint közlekedő Hatvan-Budapest gyorsjáratokkal, illetve a Hatvanból Aszód és Gödöllő felé közlekedő járatokkal is lehetséges az utazás.
  • A Hatvanból Nagykökényesen át Verseg, Erdőtarcsa, Balassagyarmat, Palotás, Bér és Buják felé közlekedő járatok menetrendje kismértékben módosul. A járatok egy része Hatvan, vasútállomásig meghosszabbított útvonalon közlekedik, ezáltal főként Heréd és Nagykökényes településekről kedvező átszállási lehetőséget kínálnak a Budapest felé induló vonatokhoz. Hatvanból Nagykökényesen át több körjárat is közlekedik, ezáltal Erdőtarcsa, Kálló, Verseg és Hatvan között munkanapokon kora reggel és délután új utazási lehetőségek létesülnek.

A változások térségenként, részletesen

Hatvan-Budapest viszonylat

Kismértékben csökken a Budapest és Hatvan között közlekedő gyorsjáratok száma: Hatvanból és Kerekharasztról Budapestre a reggeli csúcsidőszakban Budapestre 20-30-60 percenként, a délutáni csúcsidőszakban pedig Budapestről 30 perceként indulnak. A reggeli csúcsidőszakban Budapest felé egyes járatok Pásztóról, Hortról, vagy Gyöngyösről közlekednek, a délutáni csúcsidőszakban pedig Hatvanból Hortra, vagy Gyöngyösre mennek tovább, ezáltal Hatvan belvárosából és keleti városrészéből is kedvező utazási lehetőséget biztosítanak. A Hort, vagy Gyöngyös felé tovább közlekedő járatok a környékbeli lakótelep kedvezőbb kiszolgálása érdekében a Hatvan, Horváth Mihály úti megállóhely helyett a tőle 400 méterre található Ratkó József utcai megállóhelyen állnak meg. Csúcsidőn kívül, illetve a hétvége nagyon részében a gyorsjáratok kétóránként közlekednek.

A Hatvan és Budapest között Aszódon és Gödöllőn át közlekedő egyes járatok menetrendje kismértékben módosul. A közúti forgalmi viszonyokhoz történő alkalmazkodás érdekében Budapest és Gödöllő között a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban és hétvégén több járat néhány perccel eltérő menetrend szerint közlekedik.

A Hatvan és Budapest között közlekedő járatok viszonylatszáma is változik: a Kerekharaszt és Budapest között végig az M3-as autópályán át közlekedő gyorsjáratok a 414 és 415-ös vonalszámokkal, az Aszódot és Gödöllőt is érintő fővárosi járatok pedig a 410, 411, 412 és 413-as vonalszámokkal közlekednek. A 1040-es vonalszámon közlekedő járatok a továbbiakban Kerekharasztot és Hatvant sem érintik.

Érintett vonalak:

410 Budapest – M3 – Gödöllő – Hatvan
411 Budapest – Kistarcsa – Gödöllő – Hatvan – Gyöngyös
412 Budapest – Kistarcsa – Gödöllő – Hatvan
413 Budapest – M3 – Gödöllő – Hatvan – Gyöngyös
414 Budapest – M3 – Hatvan – Lőrinci – Pásztó
415 Budapest – M3 – Hatvan – Hort – Gyöngyös

 

 

 

Hatvan-Heréd-Nagykökényes-Verseg-Kálló-Erdőtarcsa, Hatvan-Héhalom-Bér, illetve Hatvan-Héhalom-Palotás-Buják viszonylatok

A Hatvanból Heréden át Nagykökényesre, Versegre, Erdőtarcsára, Balassagyarmatra, Palotásra, Bérre és Bujákra induló járatok menetrendje kismértékben módosul, és a járatok egy részének útvonala a hatvani autóbusz-állomástól Hatvan, vasútállomásig meghosszabbodik. Ennek köszönhetően Herédről és Nagykökényesről kedvező vasúti csatlakozások biztosítanak a Hatvanból Budapestre induló, vagy onnan érkező Interrégió vonatoktól. A járatok Hatvanból jellemzően óra:30 perc körül indulnak és oda óra:25 perc körül érkeznek.

  • Hatvan, Heréd és Nagykökényes között munkanapokon napközben 60-90 percenként, csúcsidőszakokban akár 30-60 percenként is biztosított az utazási lehetőség.
  • A Hatvan-Nagykökényes-Erdőtarcsa-Kálló-Verseg-Nagykökényes-Hatvan útvonalon, 3626-os jelzéssel több körjárat is létesül, melynek köszönhetően Verseg, Kálló és Erdőtarcsa települések, illetve Hatvan között a korábbinál több utazási lehetőség áll rendelkezésre:
    • Hatvanból (az autóbusz-állomásról) munkanapokon 14:25-kor Versegen és Kállón át Erdőtarcsára indul 3626-os jelzésű járat, ezzel a 14 órás munkavégzést követően kedvezőbb hazautazási lehetőséget kínálva.
    • Hatvanból munkanapokon 12:00-kor és 13:30-kor körjáratok indulnak Hatvan-Nagykökényes-Erdőtarcsa-Kálló-Verseg-Nagykökényes-Hatvan útvonalon, 3626-os jelzéssel, melyek Hatvanba 13:22-re és 14:55-re érkeznek vissza.
    • Az Egerből naponta 15:05-kor induló és Hatvanból 16:50-kor Nagykökényesre tovább induló 3448-as járat munkanapokon Versegen és Kállón át Erdőtarcsáig meghosszabbítva közlekedik, ezzel Hatvanból új hazautazási lehetőséget kínál a 16 órai munkavégzést követően.
    • Munkanapokon kora reggel Versegről és Kállóról új járat közlekedik 3626-os jelzéssel, mely Hatvanba 5:25-ös beérkezéssel a reggel 6 órás munkakezdésre biztosít eljutási lehetőséget.
  • A munkába és iskolába járók utazásának megkönnyítése érdekében a Hatvan, Vasútállomásra munkanapokon 7:50-kor Nagykökényesen, Erdőtarcsán és Kállón át Verseg felől beérkező 3626-os jelzésű körjárat Hatvanban a Kossuth téren is megáll, ahová 7:42-kor érkezik. A Hatvan, vasútállomásról munkanapokon 16:00-kor Nagykökényesen és Palotáson át Bujákra induló 3625-ös jelzésű járat Hatvanban szintén megáll a Kossuth téren is, ahonnan 16:09-kor indul tovább. A járatok mindkét irányban a Grassalkovich úti (pékség előtti) megállóhelyet érintik, ahol a Kerekharaszt és Lőrinci felé közlekedő járatok is megállnak.
  • Palotásról munkanapokon 8:18-kor Héhalmon és Nagykökényesen át Hatvanba új járat indul 3625-ös jelzéssel, mely Hatvan, vasútállomásra 8:55-kor érkezik.
  • Szombaton Hatvan és Erdőtarcsa között, a 3626-os vonalon két új járatpár közlekedik, melyek Hatvan, vasútállomásról 8:30-kor és 14:00-kor, Erdőtarcsa, községházától pedig 9:23-kor és 14:53-kor indulnak.

 

Érintett vonalak:

1306 Balassagyarmat – Nagykökényes – Hatvan
3448 Eger – Gyöngyös – Hatvan – Nagykökényes – Erdőtarcsa
3624 Hatvan – Heréd – Nagykökényes – Szirák – Bér
3625 Hatvan – Heréd – Palotás – Buják
3626 Hatvan – Heréd – Erdőtarcsa – Kálló – Verseg

 

 

Hatvan-Lőrinci-Petőfibánya-Zagyvaszántó-Apc viszonylat

Hatvan, Lőrinci, Zagyvaszántó és Apc között, 3600-as, 3603-as, 3604-es, 3605-ös, 3607-es vagy 3678-as jelzéssel munkanapokon napközben óránként, hétvégén óránként-kétóránként indulnak az autóbuszjáratok, melyek útvonala a hatvani autóbusz-állomástól Hatvan vasútállomásig meghosszabbításra kerül, kedvező átszállási lehetőséget kínálva ezáltal a Budapest felől érkező, vagy oda induló Interrégió vonatokhoz. A járatok Hatvan vasútállomásról jellemzően óra:34 perckor, az autóbusz-állomásról pedig óra:39 perckor indulnak Apc felé. Apc felől a járatok a hatvani autóbusz-állomásra óra:22 perckor, a vasútállomásra pedig óra:25 perckor érkeznek. A járatok többsége Petőfibánya érintésével közlekedik.

  • Apcról és Zagyvaszántóról Hatvanba minden nap kora reggel új közvetlen járat közlekedik 3600-as jelzéssel, mely Hatvan, autóbusz-állomásra 5:22-kor, a vasútállomásra pedig 5:25-kor érkezik.
  • Az Apcról tanítási napokon 6:30-kor Lőrinci, Vörösmajorba induló járat megszűnik, helyette változatlan időpontban, 3601-es jelzéssel Selypen át Petőfibányára indul járat, mely munkanapokon közlekedik. A járat Petőfibányáról munkanapokon 6:53-kor indul vissza Apcra.
  • Tanítási napokon reggel 7:20-kor, 3608-as jelzéssel Hatvanból új járat indul a 21-es úton át, mely Lőrinci, Vörösmajorba 7:35-kor érkezik, ezzel kedvezőbb utazási lehetőséget biztosít a Március 15. Technikumban tanuló diákok számára.
  • A reggeli csúcsidőszak végén Apcról Hatvanba új közvetlen járat közlekedik. A járat tanítási napokon 3607-es jelzéssel Apcról 7:18-kor indul, 7:36-kor megáll Lőrinci, Vörösmajorban, majd Lőrincin át Hatvan, autóbusz-állomásra 8:13-kor érkezik. Tanítási szünetben munkanapokon a járat 3603-as jelzéssel Rózsaszentmártonból indul 7:28-kor, Apcról 7:34-kor indul tovább, és Petőfibánya érintésével közlekedik, így Hatvan, autóbusz-állomásra 8:22-kor, a vasútállomásra pedig 8:25-kor érkezik.
  • Tanítási napokon Hatvanból a 21-es főúton át 13:09-kor indul járat 3608-as vonalszámmal, mely Lőrinci, Vörösmajorból 13:24-kor Selypen át Petőfibányára közlekedik tovább, ezzel korábbi hazautazási lehetőséget nyújt a Március 15. Technikumban tanuló diákok számára.
  • Az Apc-Hatvan-Gyöngyös-Visontai erőmű viszonylatban közlekedő 3602-es járatok Hatvan és Apc között több helyen állnak meg, illetve a kora hajnali és késő esti járatok kivételével Hatvan, autóbusz-állomást is érintik, Hatvan és Lőrinci között azonban továbbra is a 21-es főúton át közlekednek. A járatok hosszabb menetidővel közlekednek, ennek megfelelően Apcról és Hatvanból Visonta irányában korábban indulnak és Visonta felől Apcra és Hatvanba pedig később érkeznek.
  • A korábban Apc-Hatvan-Gyöngyös-Mátraháza-Eger viszonylatban közlekedő 3604-es jelzésű járatpár csak egy irányban, reggel Eger felé közlekedik, a délutáni időszakban ezen az útvonalon gyöngyösi vagy hatvani átszállással lehetséges az utazás.
  • A Budapestről Lőrinci, Zagyvaszántó és Apc érintésével Pásztóra, vagy Salgótarjánba közlekedő, 1021-es jelzésű országos autóbuszjáratok a korábban megszokott menetrend szerint vehetők igénybe, de a Budapest, Stadiontól korábban csak pénteki napokon 14:30-kor Apcon át Pásztóra induló járat már minden munkanapon közlekedik. Az Apcról Petőfibányán és Hatvanon át Budapestre korábban 1039-es vonalszámon közlekedő járatok megszüntetésre kerülnek, helyettük óránként, vagy kétóránként hatvani vasúti vagy autóbuszos átszállással lehetséges az utazás.
  • Hatvan és Apc között hétvégén jellemzően kétóránként közlekednek a 3600-as járatok, azonban szombaton délelőtt, illetve vasárnap délután óránként biztosított az eljutási lehetőség. Szombaton és vasárnap este is bővülnek az utazási lehetőségek, mivel Hatvan, vasútállomásról Apcra 17:34-kor, 18:34-kor és 20:40-kor is indulnak járatok.
  • Az Apc-Zagyvaszántó vasútállomás mellett működő CsabaCast üzemet a korábbihoz hasonló időpontokban érintik a 3601, 3603 és 3677-es járatok.

 

Érintett vonalak:

3600 Hatvan – Lőrinci – Petőfibánya – Apc
3601 Vörösmajor – Petőfibánya – Apc
3602 MVM Mátra Energia Zrt. – Gyöngyös – Hatvan – Lőrinci – Apc
3603 Hatvan – Petőfibánya – Apc – Rózsaszentmárton – Gyöngyös
3604 Apc – Petőfibánya – Hatvan – Gyöngyös – Parádfürdő – Eger
3605 Hatvan – Lőrinci – Ecseg
3607 Hatvan – Apc – Pásztó (–Mátraverebély, Szentkút)
3608 Hatvan – Vörösmajor (– Petőfibánya – Rózsaszentmárton – Gyöngyös)
3609 Apc – Petőfibánya – Lőrinci, Temető
3677 Gyöngyös – Szűcsi – Petőfibánya – Apc – Rózsaszentmárton
3678 Gyöngyös – Rózsaszentmárton – Petőfibánya – Vörösmajor – Hatvan

 

Hatvan-Hort-Ecséd-Rózsaszentmárton-Szűcsi-Gyöngyöspata-Gyöngyös viszonylat

Hatvan, Ecséd és Rózsaszentmárton között, elsősorban 3610-es vonalszámon munkanapokon napközben óránként, hétvégén óránként-kétóránként indulnak az autóbuszjáratok, melyek útvonala a hatvani autóbusz-állomástól Hatvan, vasútállomásig meghosszabbodik, ezáltal kedvező átszállási lehetőséget biztosítanak a Budapest felől érkező, vagy oda induló Interrégió vonatokhoz. A járatok Hatvan, vasútállomásról jellemzően óra:30 perckor, az autóbusz-állomásról pedig óra:35 perckor indulnak Ecséd irányába. Ecséd felől a járatok a hatvani autóbusz-állomásra jellemzően óra:25 perckor, a vasútállomásra pedig óra:27 perckor érkeznek. A járatok hétfőtől szombatig kétóránként, vasárnap pedig több alkalommal is Gyöngyöspatán át Gyöngyös, vasútállomásig közlekednek tovább, ahol csatlakozást biztosítanak a Budapest felől érkező, vagy oda induló Mátra Interrégió vonatokhoz.

  • Az új menetrendnek köszönhetően bővül a Gyöngyöspata, Szűcsi, Rózsaszentmárton és Hatvan közötti eljutási lehetőségek száma, mivel munkanapokon kora reggel, délelőtt és késő este, illetve hétvégén is a korábbinál több járat közlekedik. Ennek köszönhetően Gyöngyöspatáról Hatvanba munkanapokon 5:45-kor érkezik az első járat (3678-as jelzéssel), míg Hatvanból munkanapokon 22:32-kor indul az utolsó (3603-es) járat Apcon át Rózsaszentmártonba és Szűcsibe. Hatvanból munkanapokon 16:15-kor új 3603-as járat indul Apcon és Rózsaszentmártonon át Szűcsibe.
  • Hatvan-Ecséd-Rózsaszentmárton között munkanapokon napközben óránként, Hatvan és Ecséd között pedig a reggeli és délutáni csúcsidőszakokban akár félóránként indulnak a járatok. Hatvan, Szűcsi és Gyöngyöspata között munkanapokon kétóránként, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban pedig óránként biztosított az utazási lehetőség.
  • A korábbinál több járat szolgálja ki az Ecséd község nyugati részén található Újtelepet, így a Hársfa utcai és Zrínyi Miklós úti megállóhelyeken napközben kétóránként, csúcsidőszakokban pedig óránként megállnak a járatok, mindkét irányban.
  • Az átalakítással Rózsaszentmárton, Szűcsi és Gyöngyöspata településekről Hatvanba elsősorban Ecséden és Horton keresztül biztosított az utazási lehetőség a 3610-es járatokkal. A Hatvani Albert Schweitzer Kórház elérhetőségének biztosítása érdekében Rózsaszentmártonból, egyes időpontokban pedig Szűcsiből és Gyöngyösről is további járatok közlekednek Petőfibányán vagy Apcon át Hatvanba, a 3603-as vagy 3678-as vonalon. Ennek megfelelően a hatvani kórháztól, azaz Hatvan, Gimnázium megállóhelyről munkanapokon 6:31, 9:45, 12:45, 14:45, 16:21, 17:15 és 22:40-kor indulnak Rózsaszentmárton irányába közvetlen járatok. Rózsaszentmárton, autóbusz-váróteremtől munkanapokon 4:59, 6:37, 7:12, 8:28 és 16:02-kor, továbbá iskolanapokon 6:35-kor, tanítási szünetben munkanapokon pedig 7:28-kor indulnak a hatvani kórház felé közvetlen járatok.
  • A Lőrinci, Vörösmajorban működő Március 15. Technikumhoz Gyöngyöspata irányából betérő diákjáratok reggel és délután a jelenlegihez hasonló időpontokban közlekednek 3608-as vagy 3678-as jelzéssel.
  • A Hatvan és Gyöngyös között Ecséden és Gyöngyöspatán át kétóránként közlekedő 3610-es járatokkal az egész nap folyamán jelentősen bővül az Ecséd és Gyöngyös között biztosított utazási lehetőségek száma, így Ecsédről munkanapokon 6:52-kor is érkezik autóbuszjárat Gyöngyösre, Gyöngyösről pedig 18:08-kor és 20:08-kor indul járat Ecséd felé. Az Ecséd és Gyöngyös között Horton át közlekedő egyes járatok menetrendje is módosul, így Gyöngyös, autóbusz-állomásról munkanapokon délután 14:45 és 16:45-kor indulnak a Horton át Ecsédre közlekedő járatok.
  • Az Ecsédről Gyöngyöspatán és Gyöngyösön át a visontai erőműhöz közlekedő 3698-as jelzésű járatok menetrendje néhány perccel módosul.
  • A Hatvanból Ecséd felé induló és onnan érkező járatok a környékbeli lakótelep és oktatási intézmények kedvezőbb kiszolgálása érdekében Hatvan, Horváth Mihály út megállóhely helyett a tőle 400 méterre található Hatvan, Ratkó József utcai megállóhelyen állnak meg.

 

Érintett vonalak:

3602 MVM Mátra Energia Zrt. – Gyöngyös – Hatvan – Lőrinci – Apc
3603 Hatvan – Petőfibánya – Apc – Rózsaszentmárton – Gyöngyös3608 Hatvan – Vörösmajor (– Petőfibánya – Rózsaszentmárton – Gyöngyös)
3610 Hatvan – Ecséd – Rózsaszentmárton – Szűcsi – Gyöngyöspata – Gyöngyös
3676 Gyöngyös – Hort – Ecséd
3678 Gyöngyös – Rózsaszentmárton – Petőfibánya – Vörösmajor – Hatvan
3698 Ecséd – Rózsaszentmárton – Gyöngyöspata – Gyöngyös – Visonta, bánya irodaház

 

Apc-Zagyvaszántó-Selyp-Petőfibánya-Rózsaszentmárton-Szűcsi-Gyöngyöspata-Gyögyöstarján-Gyöngyös viszonylat

  • Gyöngyöspata és Gyöngyös között a Pásztó, Salgótarján, Apc, Rózsaszentmárton, Ecséd és Hatvan felől érkező járatokkal együtt munkanapokon 30-60 percenként, csúcsidőszakokban még gyakrabban közlekednek a járatok, elsősorban az 1305-ös, 3677-es, 3678-as és 3680-as vonalakon.
  • Gyöngyöstarján és Gyöngyös között kevesebb önálló járat közlekedik, azonban a településre több Pásztó, Rózsaszentmárton, vagy Apc felől Gyöngyösre tartó járat tér be. Gyöngyöstarján, Köztemető megállóhely kiszolgálása elsősorban a reggeli és délutáni csúcsidőszakban történik, a nap többi részében Gyöngyöstarján, autóbusz-váróteremhez térnek be a járatok, melyek Gyöngyöstarján irányában a Hősök utca 34. megállóhelyen is megállnak.
  • Gyöngyös, Szűcsi és Rózsaszentmárton között munkanapokon napközben óránként, csúcsidőszakokban félóránként közlekednek a járatok.
  • Számos járat Gyöngyösön az autóbusz-állomástól a vasútállomásig meghosszabbított útvonalon közlekedik, ezzel Gyöngyöspatáról és Gyöngyöstarjánból napközben kétóránként, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban pedig óránként biztosított kedvező átszállási lehetőség a Gyöngyösről Budapestre induló, vagy onnan érkező Mátra Interrégió vonatokhoz. A Gyöngyösre közlekedő, vagy onnan induló járatok többsége továbbra is csatlakozást biztosít a Gyöngyös és Budapest között félóránként közlekedő gyors autóbuszjáratokhoz is.
  • A Gyöngyös és Apc között közlekedő egyes járatok menetrendje módosul. Kora reggel Petőfibányáról Zagyvaszántón és Apcon át új 3603-as jelzésű járat indul, mely Gyöngyösre 5:22-kor érkezik, ezáltal már Apcról, Zagyvaszántóról és Petőfibányáról is biztosítva az eljutási lehetőséget a 6 órás gyöngyösi munkakezdésre. A Gyöngyösről 16:30-kor Selypre induló járat munkanapokon 16:35-kor indul és Zagyvaszántón át Apcig meghosszabbított útvonalon közlekedik 3677-es vonalszámon, ezzel Zagyvaszántóra és Apcra is kedvező hazautazási lehetőséget kínálva a 16 órás munkavégzés után.
  • A délelőtti időszakban Gyöngyösről hétfőtől szombatig 9:05-kor és 11:13-kor indulnak járatok Apc felé (3677-es jelzéssel). Az Apcról Gyöngyösre délben induló járat korábban és Hatvanból közlekedik 3603-as jelzéssel, Apcról munkanapokon 10:27-kor indul tovább és az útvonalába eső településeket a megszokottól eltérő sorrendben érinti: Petőfibányáról Zagyvaszántó-Apc-Rózsaszentmárton-Szűcsi útvonalon át közlekedik Gyöngyösre.
  • Szombaton délután Gyöngyösről Apc felé átszállással biztosítottaz utazási lehetőség: a Gyöngyösről 16:08 és 18:08-kor Ecséden át Hatvanba induló 3610-es járatokhoz csatlakoznak a Rózsaszentmártonból szombaton 16:45 és 18:45-kor induló, Rózsaszentmárton-Petőfibánya-Zagyvaszántó-Apc-Rózsaszentmárton viszonylatban közlekedő 3677-es körjáratok, melyek Rózsaszentmártonba visszaérkezve kedvező átszállási lehetőséget nyújtanak a Gyöngyösre 17:55-re és 19:55-re Ecséden át Hatvanból beérkező 3610-es járatokhoz.

 

Érintett vonalak:

1305 Salgótarján – Bátonyterenye – Pásztó – Gyöngyös
1308 Balassagyarmat – Herencsény – Pásztó – Gyöngyös
3603 Hatvan – Petőfibánya – Apc – Rózsaszentmárton – Gyöngyös
3608 Hatvan – Vörösmajor (– Petőfibánya – Rózsaszentmárton – Gyöngyös)
3610 Hatvan – Ecséd – Rózsaszentmárton – Szűcsi – Gyöngyöspata – Gyöngyös
3677 Gyöngyös – Szűcsi – Petőfibánya – Apc – Rózsaszentmárton
3678 Gyöngyös – Rózsaszentmárton – Petőfibánya – Vörösmajor – Hatvan
3680 Gyöngyös – Gyöngyöstarján – Gyöngyöspata – Rózsaszentmárton
3698 Ecséd – Rózsaszentmárton – Gyöngyöspata – Gyöngyös – Visonta, bánya irodaház

 

Hatvan-Hort-Gyöngyös viszonylat

Hatvan-Hort-Gyöngyös között munkanapokon napközben óránként, csúcsidőszakokban félóránként, vagy még sűrűbben közlekednek a járatok, melyek Gyöngyösön a Pásztó-Salgótaján, a Domoszló-Eger, a Karácsond-Eger, a Heves, a Jászárokszállás vagy a Mátra-hegység felé induló autóbuszjáratokhoz biztosítanak csatlakozást. A járatok egy része Hatvanból az M3-as autópályán át, vagy Aszód és Gödöllő érintésével Budapestre közlekedik tovább, Gyöngyösről pedig egyes járatok Nyíregyházára, Egerbe vagy Visontára közlekednek tovább. Hétvégén Hatvan és Gyöngyös között jellemzően 60 vagy 90 percenként közlekednek járatok. A járatok Hatvanból napközben jellemzően óra:20 és óra:50 perckor, Gyöngyösről pedig óra:05 és óra:35 perckor indulnak.

  • Gyöngyös és Budapest között Hatvan, Aszód és Gödöllő érintésével kevesebb közvetlen járat közlekedik (411-es és 413-as vonalon), a többi időpontban hatvani átszállással lehetséges az utazás. A Gyöngyös és Budapest között végig az M3-as autópályán át közlekedő gyorsjáratok változatlan menetrend szerint továbbra is igénybe vehetők.
  • Hortról Hatvanon át Budapestre elsősorban a reggeli csúcsidőszakban, Budapestről Hortra pedig a délutáni csúcsidőszakban közlekednek gyorsjáratok. Munkanapokon napközben és a hétvége nagy részén Hort és Budapest között hatvani autóbuszos vagy vasúti átszállással lehetséges az utazás. Hortról Budapestre kedvező vasúti csatlakozásokat a Rózsaszentmárton-Ecséd-Hatvan között óránként, vagy kétóránként közlekedő 3610-es járatok biztosítanak, melyek útvonala a hatvani autóbusz-állomástól Hatvan, vasútállomásig meghosszabbításra kerül.
  • Az Apcról Hatvanon és Gyöngyösön át a Visontai erőműig közlekedő 3602-es járatok Hatvanból Visonta felé néhány perccel korábban indulnak, Visontáról pedig ugyanennyivel később érkeznek.
  • Munkanapokon késő este Hatvanból 22:30-kor új 3612-es járat indul Csányon át Gyöngyösre. Ebben az időfekvésben Hatvanból Hortra a Hatvan, vasútállomásról 22:30-kor Ecsédre induló 3610-es jelzésű járattal lehetséges az utazás.
  • A Hatvanból Gyöngyös felé induló és onnan érkező járatok a környékbeli lakótelep és oktatási intézmények kedvezőbb kiszolgálása érdekében Hatvan, Horváth Mihály út megállóhely helyett a tőle 400 méterre található Hatvan, Ratkó József utcai megállóhelyen állnak meg.

 

Érintett vonalak:

411 Budapest – Kistarcsa – Gödöllő – Hatvan – Gyöngyös
413 Budapest – M3 – Gödöllő – Hatvan – Gyöngyös
415 Budapest – M3 – Hatvan – Hort – Gyöngyös
1427 Nyíregyháza – Mezőkövesd – Eger – Gyöngyös – Hatvan
3448 Eger – Gyöngyös – Hatvan – Nagykökényes – Erdőtarcsa
3602 MVM Mátra Energia Zrt. – Gyöngyös – Hatvan – Lőrinci – Apc
3604 Apc – Petőfibánya – Hatvan – Gyöngyös – Parádfürdő – Eger
3610 Hatvan – Ecséd – Rózsaszentmárton – Szűcsi – Gyöngyöspata – Gyöngyös
3652 Gyöngyössolymos – Gyöngyös – Nagyréde – Hatvan
3675 Gyöngyös – Hort – Hatvan
3676 Gyöngyös – Hort – Ecséd

 

Hatvan-Csány-Atkár-Gyöngyöshalász-Gyöngyös viszonylat

Valamennyi Hatvan és Csány között közlekedő, 3612-es jelzésű autóbuszjárat útvonala a hatvani autóbusz-állomástól Hatvan, vasútállomásig meghosszabbodik, ezáltal kedvező átszállási lehetőséget biztosítva a Budapest felől érkező, vagy oda induló Interrégió vonatokhoz. Hatvan és Csány között ütemes jelleggel, munkanapokon napközben kétóránként, csúcsidőszakokban pedig óránként közlekednek a járatok, melyek Csányból jellemzően óra:00 perc körül indulnak és Hatvanba óra:30 perc előtt érkeznek, illetve Hatvanból óra:30 perc körül indulnak Csány felé.

  • A korábban Jászárokszállás-Atkár-Csány-Hatvan-Budapest viszonylatban munkanapokon közlekedő járatpár helyett reggel Gyöngyös-Csány-Hatvan, délután pedig Hatvan-Csány-Gyöngyös viszonylatú járatok közlekednek, ezáltal a Hatvanba biztosított munkába és iskolába járási lehetőségek továbbra is megmaradnak. Munkanapokon a reggeli járat Hatvanba 5:29-kor érkezik, délután pedig Hatvanból 16:30-kor indul vissza.
  • A késő esti időszakban Hatvanból új hazautazási lehetőség biztosított, mivel Hatvanból munkanapokon 22:30-kor Csányon át Gyöngyösre új járat indul, ezáltal Csányból Hatvanba már a délutános műszakba történő munkábajárás is lehetővé válik.
  • Bővül a Csányból Hatvanba és Gyöngyösre biztosított délelőtti utazási lehetőségek száma is. A kora délelőtt Gyöngyösre korábban csak tanítási napokon közlekedő járat tanítási szünetben is közlekedik: a járat Hatvanból 8:30-kor, Csányból pedig 8:55-kor indul Gyöngyösre. A délelőtti időszakban Gyöngyösről és Csányból is több utazási lehetőség áll rendelkezésre, mivel Gyöngyösről munkanapokon 10:33-kor, illetve hétfőtől szombatig 12:33-kor is indulnak járatok, melyek Csányból 11:00 és 13:00-kor indulnak tovább Hatvanba.
  • Azok a járatok, melyek Hatvanon belül végig a 3-as főúton közlekednek, a Hatvan, Horváth Mihály úti megállóhely helyett a tőle 400 méterre található Hatvan, Ratkó József utcai megállóhelyen állnak meg.

 

Érintett vonal:

3612 Gyöngyös – Csány – Hatvan

 

Hatvan-Boldog-Jászfényszaru-Pusztamonostor-Jászberény és Jászberény-Pusztamonostor-Jászágó viszonylatok

A Hatvan-Boldog-Jászfényszaru-Pusztamonostor-Jászberény vonalon olyan új ütemes menetrend lép életbe, melyben a munkanapokon napközben óránként közlekedő járatokkal számos viszonylatban jelentősen bővül az utazási lehetőségek száma. A járatok Hatvan, vasútállomáson kedvező átszállási lehetőséget kínálnak a Budapest felé induló, vagy onnan érkező vonatoktól, Jászberényben pedig Jászárokszállás, Jászapáti, Jászalsószentgyörgy, Szolnok, Nagykáta, Cegléd, Kecskemét, Jászfelsőszentgyörgy, illetve Budapest felé biztosítanak autóbusz csatlakozást. Számos járat 4686-os jelzéssel a hatvani autóbusz-állomástól Kerekharaszt felé közlekedik tovább, vagy onnan érkezik, így Hatvan, Kossuth tér megállóhely érintésével a hatvani belvárosba lényegesen kedvezőbb eljutási lehetőséget kínálva.

  • Hatvan és Boldog között, (3622-es és 4686-os vonal) munkanapokon óránként, csúcsidőszakban félóránként indulnak a hatvani vasútállomáson Aszód, Gödöllő és Budapest is felé kedvező vasúti csatlakozást biztosító járatok. Hétvégén kétóránként biztosított az utazási lehetőség. Valamennyi Boldogra közlekedő járat érinti a Bartók Béla út megállóhelyet.
  • Boldogról Jászberénybe munkanapokon napközben óránként indulnak az autóbuszjáratok (3617-es, 4681-es és 4686-os jelzéssel), így a Jászság központjába már a napi rendszerességű munkába és iskolába járás is lehetővé válik. Boldogról Jászberénybe az első járat már 6:41-re, az utolsó pedig 21:26-ra érkezik. Jászberényből Boldogra az első járat 6:32-kor, az utolsó járat pedig 20:02-kor indul.
  • Jelentősen bővül a Jászfényszaru és Hatvan közötti utazási lehetőségek száma, mivel munkanapokon napközben óránként közlekednek a járatok, 3617-es, 4681-es vagy 4686-os jelzéssel. Hatvanból Jászfényszaruba az esti időszakban is több járat indul, így már 17:30-kor és 20:30-kor is biztosított az utazási lehetőség.
  • Hatvanból munkanapokon 22:30-kor Boldogon át Jászfényszaruba új 4686-os járat indul, ezzel már a 22 órás munkavégzés után is lehetővé válik a hazautazás.
  • A járatok többsége Jászfényszaru és Hatvan között Boldogon át és Hatvan, Kossuth teret is érintve közlekedik, így a 32-es főúton keresztül reggel és délután csak 1-1 járat közlekedik, 4681-es jelzéssel.
  • Jászfényszaru, Pusztamonostor és Jászberény között munkanapokon napközben óránként, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban félóránként biztosított az utazási lehetőség. A 6, 14, és 22 órás műszakváltások idején Jászfényszaruból a jászberényi Ipartelep út és az Electrolux felé továbbra is közvetlen járatok közlekednek.
  • Jászfényszaruból munkanapokon 7:25-kor új járat indul, mely Jászberénybe 7:55-kor érkezik.
  • Jászberény és Jászfényszaru között hétvégén is több utazási lehetőség áll rendelkezésre. Jászberényből szombaton 8:32 és 20:32 között kétóránként indulnak a járatok Jászfényszaru felé, melyek egy része Hatvanba vagy Kerekharasztra közlekedik tovább. Vasárnap délután is több új járat közlekedik, ezáltal Jászberény-Jászfényszaru-Hatvan, illetve Boldog-Jászberény között is biztosított a közvetlen eljutási lehetőség.
  • Jászberény és Jászágó között (4651-es vonal) Pusztamonostoron át iskolanapokon több járat közlekedik. A diákok hazautazásának elősegítése érdekében a korábban csak Jászberény-Pusztamonostor között közlekedő kora délutáni járat Jászágóig meghosszabbított útvonalon közlekedik, mely Jászberényből iskolanapokon 13:25-kor indul. Jászágóról iskolanapokon 16:15-kor Pusztamonostoron át Jászberénybe új járatot indul.

 

Érintett vonalak:

3617 Szolnok – Jászberény – Jászfényszaru – Hatvan
3622 Hatvan – Boldog
4681 Jászberény – Jászfényszaru – Hatvan
4686 Jászberény – Jászfényszaru – Boldog – Hatvan – Kerekharaszt

 

Hatvan-Kerekharaszt viszonylat

Hatvan és Kerekharaszt között szinte valamennyi járat menetrendje módosul.

  • Hatvanból Kerekharasztra az M3-as autópályán át, vagy az Aszódon és Gödöllőn át Budapestre közlekedő járatok továbbra is megállnak Kerekharaszt (3-as főút) megállóhelyen. Az 1040-es számú autóbuszok a továbbiakban Kerekharaszt és Hatvan elkerülésével közlekednek.
  • Hatvan és Kerekharaszt között Újhatvan déli részének érintésével munkanapokon óránként-kétóránként, a reggeli időszakban pedig félóránként közlekednek a hatvani Kossuth teret is érintő járatok, melyek Hatvan, vasútállomásig meghosszabbodnak, hogy ott átszállási lehetőséget biztosítsanak a Budapestre induló vonatokhoz.
  • Az Újhatvant érintő járatok egy része 4686-os jelzéssel, a hatvani vasútállomástól Boldogon át Jászberénybe közlekedik tovább, vagy Kerekharaszt irányában onnan érkezik.
  • Kerekharasztról a Herédi Általános Iskolába járó tanulók utazása a következő, 1306-os vonalszámú járatokkal biztosított: reggel a Hatvan vasútállomástól tanítási napokon 7:27-kor Balassagyarmatra induló járat Kerekharaszt érintésével közlekedik, mely Kerekharaszt, Központból 7:38-kor indul és Heréd, Központba 7:47-kor érkezik. Délután a Balassagyarmatról tanítási napokon 14:00-kor Hatvanba induló járat Kerekharaszt érintésével közlekedik, mely Heréd, Központból 15:40-kor indul és Kerekharaszt, Központba 15:49-kor érkezik. A járatok Kerekharaszton az Orgona utca és a Hajnal utca megállóhelyeken is megállnak.

 

Érintett vonalak:

1306 Balassagyarmat – Nagykökényes – Hatvan
3640 Hatvan – Kerekharaszt
4686 Jászberény – Jászfényszaru – Boldog – Hatvan – Kerekharaszt

 

Kedvező vasúti csatlakozások Hatvan városából

Az új menetrendnek köszönhetően nemcsak a környékbeli településekről, hanem Hatvan számos városrészéből is kedvező átszállási lehetőséget biztosítunk a hatvani vasútállomáson, főként a Budapestre induló, vagy onnan érkező Mátra és Agria interrégió vonatokhoz. A Balassi Bálint út térségéből a Lőrinci és Apc felől érkező autóbuszjáratok, a Horváth Mihály út menti lakótelepekről (a Horváth Mihály utca helyett a Ratkó József utcánál megállva) pedig a Horton át Ecséd felől érkező és egyes Csány felől érkező autóbuszjáratok biztosítanak csatlakozást, melyek mindegyike a Kossuth téren is megáll. Újhatvan déli részéből a Kerekharaszt felől érkező, míg a Bercsényi út térségéből a Nagykökényesen át Kálló, Erdőtarcsa, Bér és Buják felől érkező járatok kínálnak kedvező vasúti átszállási lehetőséget. Az egyes városrészeket érintő helyközi autóbuszjáratok munkanapokon napközben óránként, vagy kétóránként, csúcsidőszakokban a legforgalmasabb vonalakon pedig félóránként közlekednek. A helyközi autóbuszjáratokon városon belüli utazásra a vonatokra megváltott kedvező árú vármegye és országbérletek is érvényesek.