Navigáció átugrása

Menetrendi fejlesztések nyártól a Volánbusznál

2024. június 21.

A Volánbusz idén nyáron is menetrendi fejlesztésekkel segíti a munkába járáshoz, utazáshoz vagy éppen nyaraláshoz a közösségi közlekedést választókat. 2024. június 22-től új gyorsjáratok közlekednek Páty térségéből Budapestre az M1-es autópályán, és új Tihanybusz-járatok segítik az eljutást Balatonfüred és Tihany között is. Kalocsáról, Paksról és Szekszárdról új járatok indulnak Siófokra, és július 1-jétől a kalocsai és paksi kistérség autóbuszos összeköttetése is javul az új Duna-hídon át.

Az M1-es autópálya pátyi csomópontjának megvalósulásával a Zsámbéki-medence térségének települései számára egy új, gyors közúti összeköttetés jött létre Budapest irányába. Ehhez kapcsolódóan a Volánbusz a 778-as autóbuszok helyett 2024. június 22-től új, 773-as és 774-es jelzésű gyorsjáratokat közlekedtet az új autópálya csomópont igénybevételével Budapest, Kelenföld vasútállomás és Zsámbék között, Pátyon át, Biatorbágy érintése nélkül. A részletes információk, menetrendek és térkép itt érhető el.

Új Volánbusz-járatok segítik az eljutást Balatonfüred és Tihany között a nyári tanítási szünetben a hétvégéken. A menetrendi fejlesztésnek köszönhetően szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között már 30 percenként indulnak a Tihanybusz nevet és logót viselő körjáratok Balatonfüred és a félsziget között. Budapest felől Tihany kétóránként elérhető a Kék Hullám expresszvonatokhoz csatlakozó Tihanybuszokkal. A menetrend, térkép és a vasúti csatlakozások itt találhatók.

A Kalocsa és Paks közötti összeköttetést biztosító új Duna-híd megépítésével 2024. július 1-jétől kedvezőbbé válik a helyközi autóbuszos kiszolgálás a kalocsai és a paksi kistérségek között. Új járatok közlekednek 5374-es vonalszámmal a két város között, Foktő érintésével. A Volánbusz Budapest és Baja között közlekedő 1110-es gyorsjáratai az 51-es út helyett az M6-os autópályán és az új Duna-hídon át közlekednek, 1123-as vonalszámmal.

A nyári időszakban új eljutási lehetőségek várják a térségből a Balatonra utazókat is: Bajáról 5358-as vonalszámmal reggel 7:35-kor Bajáról Siófok felé, 17:10-kor pedig visszairányban közlekedik autóbusz Kalocsa, Paks és Enying érintésével. Hétvégén pedig Szekszárdról indulnak új járatok 10:40-kor Siófokra és 13:10-kor visszairányban, 5439-es vonalszámmal. Részletes információ, menetrend és térkép itt érhető el.

A 2024. június 22-től életbe lépő további menetrendi módosítások a Volánbusz honlapján olvashatók.