Navigáció átugrása

Művészetek Völgye – utazás Volánbusszal

2024. július 17.

A Volánbusz járatai biztosítják a 33. Művészetek Völgye fesztivál helyszíneinek megközelítését és a rendezvényhelyszínek közötti gyors és egyszerű közlekedést.

A Volánbusz a Budapest–Veszprém–Kapolcs–Tapolca vonalon közlekedő menetrend szerinti autóbuszjáratok által jelenleg is biztosított közvetlen eljutási lehetőségeket – kizárólag 2024. július 19. és 29. között – Budapest–Kapolcs közvetlen viszonylatú expressz autóbuszjáratokkal egészíti ki. A várhatóan megnövekvő utazási igények lefedése érdekében Budapest és Kapolcs között a 11 nap alatt összesen 6 különböző idősávban expressz járatpár közlekedik. Szükség esetén több autóbusz indul egyidejűleg. Az 1215-ös vonali, Budapest–Kapolcs expresszjáratok az érvényes belföldi helyközi díjszabás alapján, az országos távolsági járatok besorolása szerinti kiegészítő jeggyel vehetők igénybe. Az utazással kapcsolatos információk, menetrendek elérhetők az Eljutás a Művészetek Völgye fesztiválra (volanbusz.hu) oldalon. A fesztiválra történő utazás megtervezhető www.emma.mav.hu oldalon is.

A fesztivál térségében a csigabuszok segítik a gyors és egyszerű közlekedést. A Dörögdi Csigabusz jelzésű járatok Kapolcs–Taliándörögd–Kapolcs útvonalon, az Apáti–Petendi Csigabusz jelzésű járatok Monostorapáti–Kapolcs–Vigántpetend–Kapolcs–Monostorapáti útvonalon közlekednek a rendezvény időtartama alatt. Naponta nyolc időpontban a buszok Tapolcáról indulnak a Művészetek Völgye felé, és az utolsó járatok is oda térnek vissza.

A Veszprémi Csigabuszok Veszprém, Haszkovó forduló–Veszprém, Hotel belváros–Veszprém, Komakút tér (egyetem)–Veszprém, József Attila utca–Nemesvámos–Tótvázsony–Nagyvázsony–Pula–Vigántpetend, buszmegálló–Kapolcs, központi buszmegálló útvonalon közlekednek.

A csigabuszok völgykarszalaggal ingyenesen vehetők igénybe, mozgásuk követhető és menetrendjük elérhető a Művészetek Völgye applikáció segítségével. A csigabuszok menetrendje és a további információk itt is megtekinthetők: https://www.muveszetekvolgye.hu/csigabusz24

Minden fesztiválozónak jó szórakozást kíván a Volánbusz!