Navigáció átugrása

Neked is ott a helyed: újabb legendás járművek és győztes buszdekoráció az idei Volánbusz-retrónapon

2024. június 1.

Az Ikarus 200-as típuscsalád 1993-ben készült, 200 ezredik darabja – egy megújult Ikarus 280-as csuklósbusz –, a társaság nosztalgiaautóbusz-dekorációs pályázatának győztes grafikájával díszített, szintén felújított Ikarus 397.05-ös, valamint rengeteg veterán jármű és különleges programok színesítik az idei Volánbusz-retrónapot Hatvanban, 2024. június 8-án. A belépőjegy, illetve a Budapestről közlekedő transzferjáratra szóló jegy a társaság honlapján megváltható, a rendezvény idején közlekedő inga- és nosztalgiajáratokra a helyszínen vásárolható jegy.

A Volánbusz az elmúlt évek nagy sikerű járműparádéi után immár harmadik alkalommal rendezi meg retrónapját, a buszközlekedés szerelmeseinek hatvani találkozóját 2024. június 8-án Hatvanban, a Bercsényi út 82. szám alatti telephelyén.

A rendezvényen a társaság ünnepélyes keretek között, sajtónyilvános eseményen mutatja be két legújabb, felújított retróbuszát. A Volánbusz nosztalgiaflottájának ikonikus darabjai mellett számtalan veterán jármű, a 24 egykori megyei busztársaságnak emléket állító pop-up kiállítás, sétabuszozás, tárlatvezetés, kerekasztal-beszélgetések, balesetmegelőzési tanácsok várják az érdeklődőket a hatvani retrónapon.

A belépőjegyek és a budapesti Stadion autóbusz-állomásról induló transzferjáratra érvényes menetjegyek megválthatók a társaság honlapján. A telephely megközelítését segítő ingajáratokra és a rendezvény ideje alatt közlekedő nosztalgiajáratokra a helyszínen válthatók jegyek. A részletes információk és a retrónap programja itt érhető el.

Az értékmentés kulisszatitkai megismerhetők a Menetközben podcast legújabb epizódjából is, amelyben a Volánbusz és a retró járművek közös történetéről, az értékmentés fontosságáról és a nosztalgiajáratok minden generáció életében játszott jelentőségéről beszélget Somogyi Zoltánnal Kameniczky Ákos üzemeltetési főigazgató, Kiss Dániel Áron, az értékmentési program vezetője és Szathmáry Norbert, az értékmentő csapat tagja, autóbusz-vezető. A podcast itt érhető el.

Találkozzunk Hatvanban, a 3. Volánbusz-retrónapon!

Dekorációs pályázat győztes buszrészlez

Volánbusz Zrt.